Ortodontik Tedavilerde Diş Çekimi
Ortodontik Tedavilerde Diş Çekimi
Dişlerimizin ömür boyu sağlıkla ağızda kalması en büyük amacımız. Ortodonti tedavisi sırasında da dişlerimizden eksiltme yapmadan tedavi uygulamak için tüm olanaklarımızı kullanıyoruz.
Diş çapraşıklığında, dişleri düzeltmek için yer ihtiyacının fazla olduğu durumlarda dişlerimizi düzeltmek için tedavilerimiz esnasında diş çekmek durumunda kalabiliyoruz. Ortodontik amaçlı diş çekimi daha önce diş kaybı olmayan bireylerde 2 ya da 4 dişin çekimi ile gerçekleştirilir. 2 diş çekilecekse aynı çeneden sağdan ve soldan birer tane, 4 diş çekilecekse karşılıklı olan çenelerden sağ ve soldan birer tane yapılır. Diş çekimi simetrik yapılmadır aksi halde orta hattımız yüzümüzün sağ ya da soluna doğru hareket eder. Eğer daha önce diş kaybı varsa, kayıp olan bölgedeki boşluktan faydalanılmaya çalışılır ancak üzerinden çok uzun zaman geçmişse çene kemiğindeki değişiklikler buna engel olabilir.
20 yaş dişleri eğer çekilmesi gerekiyor ve bu dişlerin kaybından arta kalan yerler dişleri düzeltmemiz için yeterli olacaksa 20 yaş dişlerinin çekilmesini tedavi için değerlendirebiliriz.
Diş çekimi yapılan bölgede tedavi edilemeyecek kadar çürük ya da diş eti problemi olan diş varsa yine bu dişlerin çekimine öncelik verilir. Ortodontik amaçlı diş çekimi yapıldıktan sonra boş kalan yer, öndeki ve arkadaki dişlerin kaydırılması ile tamamen kapatılır. Tedavi bitiminde düzgün bir dizilimine ve çene kapanışına kavuşmuş olursunuz.
Diş çekimi her zaman en son tercih ettiğimiz bir tedavi seçeneğidir ancak sağlıklı ve kalıcı bir tedavi elde etmek için kimi zaman mecbur kaldığımız bir tedavi yöntemidir.